2. İstanbul BİLSEM Çocuk Kongresi’nde bildiriler sunuldu

2. İstanbul Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Çocuk Kongresi İlgiyle Karşılandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. İstanbul Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Çocuk Kongresi, Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi’nde gerçekleşti. Kent genelindeki 39 BİLSEM’den yöneticiler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kongre, bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi, araştırma yöntemleri deneyimlemeyi ve fikirlerini ifade etme cesareti kazanmayı amaçlıyordu.

BİLSEM öğrencilerinin piyano dinletisinin yer aldığı kongre, müzikal bir açılışla başladı. Öğrencilerin hazırladığı bilimsel ve sanatsal projeler ise salonda kurulan çeşitli platformlarda izlendi.

Toplamda 129 sözlü bildiri ve 68 poster bildirisi sunulan kongrede, 750 öğrencinin çalışmaları geniş bir tematik çerçevede sergilendi. Bu çalışmalar arasında “Temel Bilimler, İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve STEAM, Sanat, Müzik, Milli Teknoloji Hamlesi, Yapay Zeka, Sürdürülebilirlik, Yeni Medya, Milli Manevi Değerler, Havacılık ve Uzay” gibi konular yer aldı.

Kongrede sunulan projeler, 41 okul yöneticisi ve 52 hakem öğretmen tarafından değerlendirilerek farklı oturumlarda dinleyicilerle buluşturuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, BİLSEM’in çocukların yeteneklerini geliştiren ve bireysel farklılıklara önem veren bir kurum olduğunu vurgulayarak, çocukların gelecekteki bilim insanları, sanatçılar ve mühendisler olacağına dikkat çekti.

Yentür, “Onların içindeki potansiyeli keşfedip geliştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. 2. Çocuk Kongresi, öğrencilerimizin akademik ve sanatsal yönlerini sergilediği çok yönlü bir platform oldu.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin temasının “21. yüzyılda BİLSEM’li olmak” olduğunu belirten Yentür, öğrenci projelerinin ülkenin geleceği için önemli birer ışık olduğunu söyledi.

Kongre sonunda başarılı bulunan 15 öğrenci ve danışman öğretmenlerine Yentür tarafından başarı belgeleri verildi. Kongreye ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler de katıldı.

Related Posts

‘Paris’te Son Tango’ Maria Schneider’ı nasıl yıktı

“Paris’te Son Tango” filminde oldubittiye getirilen tecavüz sahnesinin kurbanı olan Maria Schneider, kendi psikolojisine yenik düşüp depresyona girse de sinema sektöründe cinsel sahnelerin denetimi konusunda önemli adımlar atılmasına vesile oldu.

Antalya’da temmuz rekoru kırıldı: Tarihi rekora koşuyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sosyal medya hesabından 19 Temmuz 2025 tarihinde Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından toplam 102.006 yabancı ziyaretçi Türkiye’ye giriş yaptığını açıkladı. Antalya böylelikle, Temmuz ayında yabancı ziyaretçi sayısında yeni bir rekora daha imza attı.

AGS/ÖABT SINAV YORUMLARI 2025 || MEB AGS sınav soruları nasıldı? AGS zor muydu, kolay mıydı?

MEB AGS sınavı soru yorumları, tamamlanan oturumun ardından adaylar tarafından sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) bu yıl ilk defa düzenleniyor. 13 Temmuz 2025 Pazar günü saat 10.15’te başlayan sınavda adaylara 110 dakika cevaplama süresi tanındı. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav 12.05’te sona erdi. İlk oturumun ardından ikinci oturum olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) de saat 14.45’te başlayacak. AGS’de ilk oturumda adaylara, Sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ile mevzuatı (anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) konularını kapsayan AGS’de adaylara çoktan seçmeli 80 soru yöneltildi. Sonuç değerlendirmesinde de AGS’de bulunan 6 konu ayrı birer alt test olarak değerlendirilecek. Bu 6 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacak. Peki AGS/ÖABT sınav soruları nasıldı? AGS zor muydu,

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Brat Pitt’in başrolünü üstlendiği F1 filmi rekor kırdı

Brat Pitt’in başrolünü üstlendiği F1 filmi rekor kırdı

ATA AÖF bütünleme sınav tarihleri 2025 || ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman, saat kaçta başlıyor, kaç dakika sürüyor?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) 2024-2025 Bahar Dönemi bütünleme sınavları için geri sayım başladı. 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde üç oturumda yüz yüze gerçekleştirilecek sınavlar, final sınavlarında başarıyı yakalayamayan öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor. Sınavların başlangıç saatleri, süreleri ve giriş belgelerinin nasıl alınacağı gibi detaylar, öğrencilerin yoğun araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavları ne zaman yapılacak, saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek?