Bursa’da “Uludağ Enerji Zirvesi” başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Demircan: Sakarya ve Gabar’da Üretim Artacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Sakarya gaz sahasında günlük 8 milyon metreküp olan üretimi yakında 10 milyon metreküpe çıkaracaklarını bildirdi. Aynı şekilde, Gabar’da günlük 78 bin varil olan petrol üretimini de 100 bin varile yükselteceklerini açıkladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi önderliğinde düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” Bursa Business School’da başladı. Zirvenin açılışında konuşan Demircan, Türkiye’nin enerji alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2053 yılına kadar net sıfır karbon ekonomisi hedefini belirlediklerini söyleyen Demircan, enerjide arz güvenliğini sağlamanın yanı sıra iklim değişikliğine karşı da önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Enerji bağımsızlığının henüz tam anlamıyla sağlanamadığını belirten Demircan, Sakarya gaz sahasında artan üretim ve Gabar’daki petrol çıkarma çalışmalarıyla dışa bağımlılığı azaltacaklarını dile getirdi.

Fosil yakıtların maliyetinin alternatif kaynaklara göre yüksek olduğuna dikkat çeken Demircan, kömür üretimine yönelik teşviklerin yakın zamanda açıklanacağını belirtti. Ayrıca, nükleer enerji projeleri ve yenilenebilir enerji yatırımlarının Türkiye’nin enerji sektöründeki geleceği adına önemli olduğunu vurguladı.

Uludağ Enerji Zirvesi’nin açılışında konuşan diğer isimler de enerjinin ülkeler için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve yeşil enerjinin artık kaçınılmaz bir gereklilik haline geldiğini ifade ettiler. Zirve, yerli teknoloji, mega enerji yatırımları, finansal dönüşüm, fosil yakıtlarda dönüşüm stratejisi gibi konuları içeren panel ve konuşmalara ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Kilis Eğitim

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Kullanıcılar YouTube’da sorun yaşıyordu! Google’dan çözüm geldi

YouTube’un hem iOS hem de Android sürümünde bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. YouTube’un mobil uygulamasında yaşanan sorunda kullanıcılar videoların kapandığını ve açılmadığını belirtmişti.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …