Türkiye’nin Elektrik Üretiminde Özel Sektörün Payı Yüzde 80

Türkiye’nin Kurulu Elektrik Gücü 118 Bin Megavata Ulaştı

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yücel Kartal, Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücünün 118 bin megavata ulaştığını belirterek, özel sektör santrallerinin bu artışta yüzde 80’lik bir paya sahip olduğunu söyledi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde konuşan Kartal, Türkiye’nin elektrik piyasasının Avrupa ve dünya genelinde büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflediği karbonsuz bir dünyaya ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlanması gerektiğini dile getirdi.

Enerji talebinin sürekli arttığını belirten Kartal, bu talebi karşılamak için iklim hassasiyetini göz önünde bulundurarak enerjiyi kesintisiz, verimli, kaliteli ve düşük maliyetli şekilde tüketiciye sunmanın hedeflerinin başında geldiğini belirtti.

Türkiye’deki enerji sektörünü şekillendiren unsurların başında ekonomi ve iklim geldiğini vurgulayan Kartal, ülkedeki enerji politikalarının bu iki hassasiyeti de göz önünde bulundurarak belirlendiğini ifade etti.

Özel sektöre ait santrallerin payının giderek arttığına işaret eden Kartal, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5. sırada, dünyada ise 11. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin 2035 Yılı Hedefleri İçin Yenilenebilir Enerji Yatırımları Devam Ediyor

Kartal, Türkiye’nin enerji sektöründe gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümle birlikte 2035 yılı hedeflerine doğru ilerlediğini dile getirerek, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan talep edilen enerjinin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerji alanında yapılan yatırımların artırılmasıyla Türkiye’nin enerji sektöründe daha üst sıralara yükselmesinin hedeflendiğini sözlerine ekleyen Kartal, ülkenin enerji politikalarının bu doğrultuda şekillendirildiğini açıkladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Büşra Nur Yılmaz – Ekonomi

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Kullanıcılar YouTube’da sorun yaşıyordu! Google’dan çözüm geldi

YouTube’un hem iOS hem de Android sürümünde bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. YouTube’un mobil uygulamasında yaşanan sorunda kullanıcılar videoların kapandığını ve açılmadığını belirtmişti.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …