Yerli HEGİDAS Sistemi, Savaş Gemilerinde Göreve Başladı

STM Yerli HEGİDAS Sistemini Korvet İhracat Projesinde Kullanmaya Başladı

Türkiye‘de milli savunma sanayii hedefleri doğrultusunda STM tarafından yerlileştirilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), bir korvet ihracat projesinde devreye alındı ve kullanılmaya başlandı.

Türkiye‘nin savunma sanayiinde bağımsızlığını artırmayı amaçlayan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., askeri denizcilik alanında yerlileştirme adımları atmaya devam ediyor. Yurt dışından tedarik edilen Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi (HEGİDAS), STM’nin çalışmaları sayesinde yerli kaynaklarla geliştirilip Türkiye’ye kazandırıldı.

Yerli HEGİDAS Artık Görevde!

STM ve Berkin Savunma Sanayi Mühendislik Ticaret A.Ş. ortaklığıyla geliştirilen HEGİDAS, STM tarafından inşa edilen korvet ihracat projesinde kullanılmak üzere gemiye entegre edildi. Yerli HEGİDAS, başarılı kabul testlerinden sonra göreve başladı. Türkiye’nin ilk yerli Helikopter Görsel İniş Destek Aydınlatma Sistemi, bir ihracat projesinde kullanılmaya başlanarak önemli bir adım attı.

12 farklı savaş gemisinde kullanılacak

Yerli olarak üretilen HEGİDAS, STM’nin ana yükleniciliğinde inşa edilecek bir korvete daha entegre edilecek. Ayrıca Malezya Korvet Projesi’nde 3 korvete ve yurt içindeki MİLGEM İstif Sınıfı’nın 6-12 arasındaki tüm gemilere entegre edilmesi planlanıyor. HEGİDAS, toplamda yurt içinde ve yurt dışında 12 su üstü platformunda görev alacak.

Helikopter Güvenliğinde Önemli Bir Adım: HEGİDAS

HEGİDAS, helikopter pilotlarının gemiye güvenli bir şekilde yaklaşmasını sağlayan görsel yönlendirme ve uçuş güvertesi aydınlatma ekipmanlarından oluşuyor. Yazılım desteğiyle donatılan HEGİDAS, pilotlara gece ve gündüz operasyonlarında emniyetli bir iniş yapma imkanı sunuyor. Pilot iş yükünü azaltan HEGİDAS, helikopter platformları için kritik bir rol oynuyor ve tüm askeri su üstü platformlarında kullanılabiliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Kullanıcılar YouTube’da sorun yaşıyordu! Google’dan çözüm geldi

YouTube’un hem iOS hem de Android sürümünde bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. YouTube’un mobil uygulamasında yaşanan sorunda kullanıcılar videoların kapandığını ve açılmadığını belirtmişti.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …