Android telefon fiyatlarına zam kapıda!

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 için çalışmalarda son aşamaya geldi. Son sızıntılar kapsamında yeni yonga setinin fiyatında artış bekleniyor. Bu da akıllı telefon üreticilerinin Qualcomm’a daha fazla ödeme yapacağı anlamına geliyor.

Snapdragon 8 Gen 4 fiyatı güncellenecek

TSMC’nin 4nm süreci üzerine inşa edilecek Snapdragon 8 Gen 4’ün bir önceki işlemciden daha pahalı olması bekleniyor. Qualcomm şu anda Snapdragon 8 Gen 3 için birim başına yaklaşık 200 dolar ödeme alıyor. Fiyattaki küçük bir artış ise amiral amiral gemisi segmentini etkileyebilir.

Çinli kaynaklar ayrıca orta seviye modellerin zamlanacağını düşünüyor. Hatta 500 dolar civarında fiyatlandırılan telefonların bu durumdan en çok etkilenen cihazlar olabileceğini belirtti. Redmi K70 Pro gibi cihazlar zamlı fiyattan etkilenebilir.

Ancak MediaTek Dimensity tarafında bu tarz bir fiyat artışı bulunmuyor. Bu da Xiaomi ve Redmi gibi markaların Dimensity’ye yönelmesine yol açabilir. Bu kapsamda markaların kâr marjlarını korumak için özellikleri gözden geçirebileceği veya fiyatları yükselteceği düşünülüyor.

Yeni söylentilere göre Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4’ün grafik performansına oldukça önem veriyor. Çin’den gelen bilgiler, 8 Gen 4’teki Adreno GPU’nun Genshin Impact’i 1080p çözünürlükte çalıştırabilecek kadar güçlü olduğunu ortaya koydu.

Bu, Ekim ayında çıkış yapacak Xiaomi 15 serisiyle de uyumlu görünüyor. iQOO ve OnePlus gibi diğer markaların da yıl bitmeden Snapdragon 8 Gen 4’lü cihazlar tanıtmasını bekleyebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir