Çok kirli bir fritözü nasıl temizlersiniz?

En basit ve en etkili yöntemleri dikkatinize sunuyoruz. Fritözünüzü düzenli olarak temizlemeniz önemlidir, o zaman kullanımı kolay olacaktır.

Çok kirli bir fritözü nasıl temizlersiniz?

Yapmanız gereken ilk şey kirlenme derecesini belirlemektir çünkü temizlik ürünlerinin seçimi ve sonraki strateji buna bağlıdır.

1. Yeni kirlenmiş. Cihazın son kullanımından kalan (iki günden eski olmayan) taze yağ, sıradan bulaşık deterjanı ile kolayca yıkanabilir. Kaseye sıcak su ve 15-20 ml deterjan dökün. Sıvı soğuyana kadar beklemeniz gerekir. 2-3 döngü yağlardan tamamen kurtulmanızı sağlayacaktır. Geriye kalan tek şey fritözün içini kuru bezlerle silmek.

2. Orta derecede kirli. Eski yağın kalınlaşması için zaman vardır ve diğer temizlik maddelerine ihtiyaç duyulacaktır. İlk durumda olduğu gibi kaseyi sıcak suyla doldurup 50-75 ml% 9 sirke eklemeniz gerekiyor. Suyun soğumasını ve dökülmesini bekliyoruz. Gerekirse prosedür 2-3 kez tekrarlanır. Daha sonra kasenin içi silinerek temizlenir.

3. Fritöz çok kirli. Eski fritöz yağı nasıl temizlenir? Bu durumda sitrik asit kullanabilirsiniz. Fritözün haznesine sıcak su dökülür ve 50-100 gr sitrik asit dökülür. Kapağını kapatıp 40-60 dakika bekleyin. 2-3 döngü yardımcı olmazsa, mekanik temizliğe başvurmanız gerekecektir. Bu durumda yapışmaz yüzeyler için özel süngerler satın almanız gerekir.

Önemli! Fritözleri temizlemenin en kolay yolu, her kullanımdan sonra soğutulmuş yağın üzerine sıcak su dökün ve bulaşık deterjanı ekleyin. Bu durumda tüm işlemler 15 dakikadan fazla sürmez. Fritözün kısa sürede temizlenmesi – işte bunu nasıl yapacağınız:

Evrensel eylem algoritması · Cihazı güç kaynağından ayırın.

. Fişin prize takılı olmadığından emin olun.

· Yağın oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

· Atık yağları özel bir kaba boşaltın. Lavaboya dökmeyin; bu, tıkanmalara neden olur.

· Yapışmaz kaplamayı süngerle temizlemek için acele etmeyin. Leke su ve bulaşık deterjanı ile çıkarılamıyorsa kimyasalların işe yaramasına izin verin , kaseyi birkaç saat suda bekletin.

Filtrelerle ne yapmalı ?

Mutfağı yemek kokularından korumak için karbon ve köpük filtreler kullanılmaktadır. İlki kartuş olarak 30-40 döngüden sonra değiştirilir, ikincisi ise yıkanabilir.

Hava fritöz filtresi nasıl temizlenir?

Kapağından çıkarıp ılık ve sabunlu suya batırın.

Fritözün ısıtma elemanı nasıl yıkanır?

Sert fırçalar gibi su kullanımı da kesinlikle yasaktır. Kuru mendil kullanımına izin verilir. Isıtma elemanlarını ancak tamamen soğuduktan sonra temizleyebilirsiniz – aksi takdirde kendinizi ciddi şekilde yakabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir