Ergin Ataman: Benim yaptığım şey Fenerbahçe’yi yenip onların elinden kupayı almak

Ergin Ataman’dan çarpıcı sözler…

Yunanistan’da ve EuroLeague’de Panathinaikos ile şampiyonluklar yaşayan Ergin Ataman, Rafine TV’de Merve Toy’a açıklamalarda bulundu.

Ataman, hedefinin Galatasaray başkanlığı olduğunu açıklarken Fenerbahçe’yle yaşadığı gerginlikler hakkında da konuştu.

“Hiçbir camiaya karşı bir tepkim yok”

Kendisine Fenerbahçe’den teklif gelmeyeceğini ifade eden Ataman, “Fenerbahçe hiçbir zaman bana gelmez, onun için de bunu konuşmanın bir esprisi yok” sözlerini söyledi.

Fenerbahçe’yle yaşadığı gerginlikler hakkında da konuşan Ergin Ataman şu açıklamaları yaptı:

Bir kez daha söylemem gerekirse benim hiçbir camiaya karşı bir tepkim yok. Azınlık bir provokatör grupları var. Berlin’de de bunu yaşadık. Benim tepkim de onlara karşı. Benim bir kez dahi orada toplu halde Fenerbahçe taraftarına tepkim olmadı. Zaman zaman hakeme itiraz ediyorsun veya bireysel olarak maç boyu sana küfür eden biri varsa onu güvenliğe söylüyorsun. Ancak toplu halde olmadı. Çünkü bunu anlayabiliyorum, rakipsin ve taraftar moralini bozmaya çalışıyor. Haksız bir şekilde de yıllardır beni 2-0’dan döndüğümüz seriyle ilgili olmamış bir şeyle beni eleştiriyorlar. Defalarca bunu anlatıyorsun ama onlar için değişmiyor. Şu anda da bence Ergin Ataman yok diye sıkılıyorlardır. Çünkü beni orada gördüklerinde daha bir heyecan duyuyorlar. Şimdi takip ediyorum ‘Anadolu Efes’i yendik, şampiyon olduk, günlük güneşlik’ diyorlar. Şampiyon olunca güzel tabi ama şampiyon olamayınca o zaman tepkiyi yiyen ben oluyorum. Ben rakip takım antrenörü olarak şampiyon olmak için fair play kuralları içinde her şeyi yapacağım. O zaman çoğu beni sevmiyor.

“Benim Fenerbahçe’ye yaptığım tek şey onları yenerek kupayı almak”

“Hedefim Galatasaray’a başkan olmak”

Hedefinin Galatasaray’a başkan olmak olduğunu söyleyen Ataman, “Fenerbahçe’yle basketbolda çoğu kez karşılaştık. Benim hedefim günün birinde kulüp bazında karşı karşıya gelmek. Benim hedefim basketbol antrenörlüğünü bırakınca Galatasaray’a başkan olmak. Onlar da bunu biliyorlar. Hiçbir zaman bana teklifle gelmezler. Benim de etik olarak böyle bir planım varsa en büyük rakibe gitmemem gerekiyor. Bu bir gerçek. Onun için ben, ‘Fenerbahçe’ye gelmem’ demiyorum, ‘Fenerbahçe bana gelmez’ diyorum. Zaten artık Türkiye’de de değilim, Atina’dayım. Kader yine de bizi Final Four’da da karşı karşıya getirdi” açıklamasını yaptı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir