Google Play Store’daki uygulama sayısı yarıya düştü: Bu düşüşün sebebi ne?

Google Play Store’da Bulunan Uygulama Sayısı Büyük Oranda Azaldı

Üçüncü taraf Android uygulama mağazaları bulunsa da, Google Play Store uygulamalar için bir numaralı adres ve bir Android telefona sahip olan herkes, bunu biliyor. Ancak Android sahipleri, Google Play Store’da bulunan Android uygulamalarının sayısının son 18 ayda büyük ölçüde düştüğünün muhtemelen farkında değil.

Bir analize göre, Google Play Store’daki uygulama sayısı 2024’ün başından bu yana %47 oranında azaldı. 2024’ün başında Google Play Store dünya çapında 3,4 milyon uygulamaya ev sahipliği yapıyordu. Ancak şimdi, Nisan 2025’te yaklaşık 1,8 milyon uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Bu, kısa bir süre içinde hızlı bir düşüş anlamına geliyor.

Uygulama sayısındaki düşüşün sebepleri

Google, Play Store’u temizlemek ve kaliteyi artırmak için çaba harcıyor. Temmuz 2024’te Android uygulamaları için asgari kalite gereksinimlerini yükselteceğini duyurmuştu. Ayrıca, yeni politikalar da uygulamaya konuldu.

  • Genişletilmiş doğrulama standartları seti
  • Uygulamaları test etmek için yeni geliştirici hesaplarının zorunlu hale getirilmesi
  • Uygulamaların yayınlanmadan önce incelemek için daha fazla zaman ayrılması

Yüzeysel olarak Android sahipleri, seçilebilecek daha az Android uygulaması olduğu için mağdur hissedebilir. Ancak şimdi market, çöp uygulamalardan temizlendiği için geriye kalanlar daha yüksek kalitede uygulamalar sunuyor. Ayrıca, spam ve dolandırıcı uygulamalardan arındırılmış olması güvenliği artırıyor. Bu durum, Google’ın kullanıcıları koruma amacına uygun bir adım olarak görülebilir.

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Kullanıcılar YouTube’da sorun yaşıyordu! Google’dan çözüm geldi

YouTube’un hem iOS hem de Android sürümünde bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. YouTube’un mobil uygulamasında yaşanan sorunda kullanıcılar videoların kapandığını ve açılmadığını belirtmişti.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Antarktika’nın derinliklerinde saklı sır! Buzulların altındaki gizemli dünya

Antarktika’nın kalın buz tabakalarının altında, bilim insanlarını hayrete düşüren bir gizli dünya gün yüzüne çıktı. Yüzlerce metre derinlikte yer alan yeraltı nehirleri ve daha önce bilinmeyen ekosistemler, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle …