Hedef Türkiye! İsrail ‘Arzımevut’ için her an büyük bir savaşın fitilini ateşleyebilir

Sekiz aydır Gazze’yi yerle bir eden İsrail, şimdi gözünü, “arzımevut” sınırları içinde kalan Lübnan’a dikti. Hedef ülkelere “böl-parçala-yok et” planı uygulayan İsrail, “büyük savaş”ın kilometre taşlarını adım adım döşüyor.

Gazze’de 8 aydır katliamlarını sürdüren katil İsrail, arzımevut (vadedilmiş topraklar) hayalini gerçekleştirmek için Lübnan planını devreye soktu. Arzımevudun kapsadığı ülkeler Lübnan-Suriye-Irak-Mısır-Ürdün-İran-Kuveyt ile Kıbrıs ve Türkiye’den oluşuyor.

İSRİAL YÖNÜNÜ LÜBNAN’A ÇEVİRDİ

Irak ve Suriye’yi “böl-parçala-yok et” politikasıyla her an “yutmaya” hazır hâle getiren İsrail, şimdi yönünü Lübnan’a çevirdi.

Bu niyetini artık gizlemeye gerek bile duymayan katil İsrail, askerî kıyafetlerdeki armayı değiştirdi ve “arzımevut” resimli armalar kullanmaya başladı. İsrail’in katil Başbakanı Netanyahu Lübnan’a saldırı kararı aldı ve bunu da hükûmet üyelerine onaylattı.

BÜYÜK SAVAŞ KAPIDA

Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Lübnanlı uluslararası ilişkiler ve tarih uzmanı Prof. Dr. Muhammed Nureddin “İsrail güçleri Nakura’dan Haramun Dağı’na kadar bütün sınırda büyük tahkimat yapıyor. Bütün sınır boyunda küçük çaplı çatışmalar yaşanıyor. Her an büyük bir savaşın fitili ateşlenebilir” dedi.

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir