Japonya’da, halka şeklinde dünyanın en büyük ahşap yapısı inşa edildi

Japonya’da Dünyanın En Büyük Ahşap Yapısı Tamamlandı




Japonya’da dünyanın en büyük ahşap yapısı, Grand Ring adıyla tamamlandı. Bu halka şeklindeki yapı, 2 km çevresiyle Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en büyük ahşap yapısı olarak resmen tescil edildi.

Geleneksel Japon İnşaat Tekniğiyle Oluşturuldu

Grand Ring, şu anda devam etmekte olan Osaka 2025 Expo etkinliği için inşa edildi. Sou Fujimoto Architects tarafından tasarlanan yapı, modern tekniklerin yanı sıra ahşabı bir araya getirmek için kullanılan geleneksel Japon “Nuki” eklemleri ile inşa edildi, çiviler veya vidalar kullanılmadı.







Yapı, 2 km çevresi, 30 m genişliği ve yaklaşık 675 m çapıyla Expo alanını çevrelemektedir. Ayrıca, 12 m yüksekliğindeki “Sky Walk” adlı bir yürüyüş yoluna sahiptir. Bu yol boyunca çeşitli çiçeklerle süslenmiş alanlar bulunmakta ve ziyaretçilere fuar alanı ile çevrenin manzarasını izleyerek yürüyüş yapma imkanı sunulmaktadır. Yapının alt kısmı da ziyaretçi trafiğinin ana yolu olarak hizmet vermekte ve ziyaretçileri rüzgar, yağmur ve güneşten korumaktadır.

Grand Ring aslen Expo 13 Ekim’de sona erdiğinde kolayca sökülmesi için tasarlandı, fakat Japon yetkililer yapının kalıcı olarak konumlandırılmasını düşünmektedir. Bu nedenle, Expo sonrasında yapının hangi amaçlarla kullanılabileceğine dair yerel halkın fikirleri alınmaktadır.

Son yıllarda büyük ölçekli ahşap inşaatlar hızla artmaktadır; Portland’da 9 dönümlük bir havaalanı ve Milwaukee’deki dünyanın en yüksek ahşap gökdeleni gibi diğer önemli örnekler bulunmaktadır.

Related Posts

Yeni bir karadelik sınıfı keşfedildi

Bilim insanları, evrenin kayıp halkasını oluşturabilecek “hafif” kara delikleri ilk kez tespit etti.

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Kullanıcılar YouTube’da sorun yaşıyordu! Google’dan çözüm geldi

YouTube’un hem iOS hem de Android sürümünde bazı kullanıcılar sorun yaşadıklarını bildirmeye başladı. YouTube’un mobil uygulamasında yaşanan sorunda kullanıcılar videoların kapandığını ve açılmadığını belirtmişti.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.