Kira sözleşmeleri artık e-Devlet’te: 81 ilde kullanımda

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlette! 81 İlde Kullanımda

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiracılar ve ev sahipleri için kira sözleşmelerinin, e-Devlet üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına ilişkin hizmetin birinci fazını, 4 Kasım 2024 tarihinde vatandaşların hizmetine açtı.

Uygulamanın ikinci fazına da 9 Mayıs’ta geçildi. Artık emlak danışmanları ve yetkilendirilen kişiler de sözleşme hazırlama ve tarafların (taşınmaz sahibi/hissedar, kiracı ve varsa kefil) onayına sunma işlemini yapabiliyor.

20 BİN 979 KİRA SÖZLEŞMESİ ONAYLANDI

Hizmet kapsamında, 20 bin 979 kira sözleşmesi onaylandı. Uygulamaya ülke genelinde yaygın katılım olurken, 81 ilin tamamında “e-Kira Sözleşmesi” düzenlendi. Bu hizmetin vatandaşlar tarafından etkin kullanımının sağlanması amacıyla ekranlar kullanıcı dostu tasarlandı. Ayrıca, “Kira Sözleşmesi İşlemleri” giriş ekranında hizmetin kullanım videosuna ve kullanım kılavuzuna yer verilerek, vatandaşlar hizmetin adımları konusunda bilgilendirildi.

Vatandaşları bilgilendirmek için hazırlanan tanıtım videosunun da televizyonlarda yayımlanması öngörülüyor.

“HİZMETLE KAMUYA EK MALİ YÜK DE OLUŞTURULMADI”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin değerlendirmesinde, e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların erişimine açılan “Kira Sözleşmesi İşlemleri” uygulamasını, vatandaş odaklı hizmet anlayışı kapsamında devreye aldıklarını belirtti.

Hizmetin, yerli yazılımcılar ve yüzde yüz iç kaynaklarla gerçekleştirildiğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

“Hizmetle kamuya ek mali yük de oluşturulmadı. Uygulama, vatandaşların bu hizmetten faydalanması için ek maliyete katlanmasına gerek olmayacak şekilde kurgulandı. Hizmet kalitesini artırmak için ekiplerimiz arka planda çalışmaya devam ediyor. Bu hizmeti, tüzel kişileri de kavrayacak şekilde genişletmek için çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşlarımız, genişletilen kapsamıyla e-Devlet Kapısı’nda kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilir.”

Related Posts

Kazak kartalı alçak uçuşta

Kazakistan’ın sanayi üretimi mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 oranında artarak nisan ayındaki yüzde 6,2’lik yükselişe kıyasla ivme kaybetti. Bu yavaşlama, ocak ayından bu yana görülen en düşük yıllık artış oldu. Kazakistan Ulusal …

Türkiye ile Dünya Bankası’ndan orman yangınlarına yönelik işbirliği çalıştayı

Türkiye ve Dünya Bankası, “Orman yangınları için işbirliği ve dirençlilik” konulu uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor.

Ünlü markalara üretim yapan şirket konkordato ilan etti

Türkiye’nin önde gelen tekstil markalarına üretim yapan Eze Triko ve Mi Triko Tekstil, mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti.

Anadolu’yu talan edecekler

AKP’nin yasa teklifi ile Kültür Bakanlığı ‘vicdanla cüzdan’ arasında bırakıldı. Bakanlık ya devasa tazminatlar ödeyip tarihi eserleri kurtaracak ya da eseri görmezden gelecek.

Platinin ons fiyatı 4 yılın en yüksek seviyesinde

Platinin ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1.308,45 dolarla 4 yılın en yüksek seviyesini görürken, yıl başından bu yana yüzde 40’ın üzerinde artarak altın, gümüş ve paladyum dahil değerli metaller arasında en fazla değer kazanan ürün oldu.

İsrail İran’ı vurdu: Altın fiyatları uçuşa geçti! Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?

Ortadoğu’da yükselen gerilim piyasaları sarsarken, altın güvenli liman olarak öne çıktı. İsrail’in İran’a yönelik saldırısı yatırımcıları harekete geçirdi. Altın fiyatları haftanın son gününde rekor seviyede bir yükseliş yaşadı. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2025 Cuma altın fiyatları…