Milyarderden Bu 2 Kripto Para İçin Övgü: Almalıyım!

Yakın zamanda verdiği bir röportajda, zeki finansal zekasıyla tanınan milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, son on buçuk yılda oluşturduğu benzersiz “marka” için Bitcoin’e (BTC) övgüler yağdırdı. Şu anda herhangi bir Bitcoin’e sahip olmasa da Druckenmiller, sahip olması gerektiğini samimiyetle itiraf etti. Ünlü isim ayrıca lider altcoin Ethereum’un potansiyelinden de bahsetmişti. Druckenmiller ile 30 Ekim’de yapılan röportaj, Druckenmiller’ın kripto para birimi hakkındaki görüşlerine ilişkin değerli bilgiler sağladı. İşte detaylar…

Druckenmiller’dan kripto para yorumu

Druckenmiller’ın hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones ile yaptığı söyleşide kripto para dünyası ele alınırken, özellikle bir değer deposu olarak Bitcoin ve genç nesiller için artan cazibesi üzerinde duruldu. Druckenmiller, Bitcoin’in marka statüsüne katkıda bulunan faktörler olarak kullanım kolaylığını ve hızlı yükselişini vurguladı. Kendisi de 70 yaşında olan ve bir altın sahibi olan Druckenmiller, iki varlık arasında paralellikler kurarak, altının 5.000 yıllık geçmişi nedeniyle bir değer deposu olarak kalıcı cazibesine vurgu yaptı. “Bu yüzden ikisini de seviyorum. Açıkçası hiç Bitcoin’im yok ama olmalı,” diyen Druckenmiller, kripto paraya olan ilgisini kabul etti.

Druckenmiller’in daha önce Bitcoin’e sahip olduğunu ancak Eylül 2022’de verdiği bir röportajda merkez bankaları tarafından uygulanan sıkılaştırma önlemlerine tepki olarak Bitcoin’i sattığını açıkladığını belirtmek gerekir. Buna rağmen, özellikle merkez bankacılığı sistemine olan inancın azaldığı senaryolarda kripto varlık sektörünün geleceği konusunda iyimser olduğunu ifade etti. “Kripto para biriminin bir Rönesans’ta büyük bir rolü olduğunu görebiliyorum çünkü insanlar merkez bankalarına güvenmeyecekler” diyen Druckenmiller, İngiliz sterlininin 2022’nin ortalarındaki önemli düşüşünün ardından İngiltere Merkez Bankası örneğini verdi.

Druckenmiller, yatırım efsanelerinden biri

1981’de Duquesne Capital Management’ı kuran ve hiçbir düşüş yılı yaşamadan yıllık ortalama %30 getiri elde eden Stanley Druckenmiller, yatırım felsefesiyle tanınıyor. Bu yaklaşım, hisse senetlerinde uzun ve kısa pozisyonlar tutmayı ve piyasa dalgalanmaları sırasında vadeli işlemlerde kaldıraç kullanmayı içerir. Kendisi aynı zamanda Blockchain teknolojisinin de savunucusu olmuş, hatta merkeziyetsiz defter, “ledger” tabanlı bir sistemin eninde sonunda dünyanın rezerv para birimi olarak ABD dolarının yerini alabileceğini öne sürmüştür.

Druckenmiller 2021 yılında Ethereum’u “Facebook’tan önceki Myspace”e benzetmiş ve Ether’in (ETH) eninde sonunda BTC’yi geçeceğini öngörerek gelişen kripto para dünyasına ilişkin görüşlerini daha da ortaya koymuştur. Druckenmiller’ın Bitcoin hakkındaki olumlu yorumları, Wall Street firmaları arasında kripto para birimine yönelik artan kabul ve ilgiye ilişkin daha geniş bir eğilimle uyumludur. Bu eğilim, büyük finans kuruluşlarının Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularındaki artışla örnekleniyor. Ancak, Druckenmiller’ın kripto paralara yönelik heyecanını tüm deneyimli yatırımcıların paylaşmadığını da belirtmek gerekir. Örneğin Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Warren Buffett ve Charlie Munger gibi önde gelen isimler uzun zamandır Bitcoin ve kripto paraları “fare zehiri” olarak nitelendiriyor ve bunların gerçek bir değer üretmediğini savunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir