Uzmanlar uyardı: Yaz sıcaklarında kalbinizi koruyun

Uzmanlar Kalp Sağlığınızı Korumanın Yaz Aylarındaki Önemine Dikkat Çekiyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, aşırı sıcakların kalp sağlığınızı nasıl etkilediği konusunda uyarılarda bulundu. Yaz sıcaklarının vücudun dengesini bozabileceğini, tansiyonda ani dalgalanmaların yaşanabileceğini ve vücutta su kaybı olduğunda kalbin iş yükünün artacağını belirtti. Özellikle kış aylarında evde kalarak hareketsiz kalan insanların yaz aylarında doğaya çıkma isteğiyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Karakaş, özellikle kalp sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken konuları şu şekilde sıraladı: aşırı sıcaklar vücudun dengesini bozabilir, tansiyonda oynamalara sebep olabilir, su kaybı nedeniyle kalbin iş yükü artabilir. Bu nedenle yaz aylarında kalp sağlığına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, özellikle kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara sahip olan kişilerin daha fazla etkilenebileceğini ifade etti.

Sabah ve Akşam Egzersizleri İle Tuz Tüketimine Dikkat Edin

Doç. Dr. Karakaş, kalp sağlığı için sabahın erken saatlerinde veya akşam serinliğinde egzersiz yapmanın önemine değindi. Ayrıca yaz aylarında tuz tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, haftada 4 gün 30 dakika tempolu egzersiz önerisinde bulundu. Tuz tüketimine de vurgu yaparak, günlük tuz alımının kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Aşırı Sıcaklar Kalp Krizi Riskini Artırabilir

Doç. Dr. Karakaş, aşırı sıcakların kalp krizi riskini artırabileceğini belirterek, özellikle kalp hastaları ve yüksek tansiyonu olan kişilerin bu riskten daha fazla etkilenebileceğini vurguladı. Göğüs ağrısı, nefes darlığı, halsizlik gibi belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etti.

KKKA Hastalığı Kalbi Dolaylı Yoldan Etkileyebilir

Doç. Dr. Karakaş, sıcak havalarla birlikte kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının diğer ateşli hastalıklar gibi dolaylı yoldan kalbi etkileyebileceğini belirtti. Bu hastalığın yüksek ateş, kas ağrısı ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini ifade ederek, korunma önlemlerine dikkat çekti. Hareketli ve sıcak yaz günlerinde kalp sağlığınızı korumanın önemini vurgulayan Doç. Dr. Karakaş, sağlıklı ve bilinçli bir yaşam tarzı benimsemenin kalp sağlığınızı olumlu yönde etkileyebileceğini belirtti.

Related Posts

Uzmanından güneş yanığı uyarısı: Yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıkları açısından kısa süreli tatillerden korktuklarını belirterek, güneş yanığından sonra sırtta oluşan lekelerin kayıt altına alınarak, düzenli takibinin önemli olduğunu söyledi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Doktorların hasta için isteyeceği tahlillere kısıtlama

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında doktorların hasta için isteyeceği tahliller sınırlandırıldı. Yeni uygulamaya hekimlerden tepki yağdı: “Tedaviyi geciktirir”

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.