SON DAKİKA | İsrail vahşeti dünyayı ayağa kaldırdı! Türkiye ve dünyadan tepki yağıyor

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hastane saldırısına tepkiler peş peşe geliyor. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre hastaneye düzenlenen saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti.

CANLI AKTARIYORUZ

21:5217 Ekim 2023

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SERT TEPKİ
21:5317 Ekim 2023

MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ
22:0517 Ekim 2023

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.

22:2117 Ekim 2023

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

22:2017 Ekim 2023

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze’de bir hastanenin vurulmasına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İsrail’in hastane bombalayarak çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden sivil insanları katletmesini şiddetle lanetliyorum. Savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in bu saldırganlığı karşısında bütün dünya sesini yükseltmeli, BM ve uluslararası kuruluşlar bu vahşete dur demelidir. Bu vahşeti yapanlar insanlığın ve tarihin şahitliğinde en ağır cezayı almalıdır” dedi.

22:2317 Ekim 2023

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI PROF. DR. VEDAT IŞIKHAN 

Gazze’de ortaya çıkan tablo, tam anlamıyla bir insanlık trajedisidir. Masum sivillerle dolu hastaneyi vurmaktan daha alçak hangi eylem vardır. İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılara, dünya artık sessiz kalamaz. Uluslararası kamuoyu bu saldırılara en ağır tepkiyi göstermeli ve harekete geçmelidir.

22:2417 Ekim 2023

EMİNE ERDOĞAN

Gazze’den günlerdir yükselen acı feryatlar kalplerimizi paramparça ediyor. Son olarak İsrail’in bir hastaneyi hedef alarak yüzlerce masum insanın ölmesine ve yaralanmasına sebep olmasının hiçbir haklılığı olamaz. Tarih; kadın, çocuk, yaşlı demeden Gazze’ye ölüm yağdıran İsrail’in işlediği insanlık suçunu unutmayacak. Dünyanın seyirci kaldığı bu zulme bir an önce “dur!” denilmesini, daha fazla annenin yüreğinin yanmamasını diliyorum.

22:2517 Ekim 2023

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu.

22:1017 Ekim 2023

KATAR

Katar, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasını kınayarak, saldırıyı “vahşice bir katliam ve uluslararası hukukun ihlali” olarak nitelendirdi

22:2617 Ekim 2023

UNİCEF

UNICEF, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, acil ateşkes çağrısında bulundu.

22:0417 Ekim 2023

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!

22:1517 Ekim 2023

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

İsrail’in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir.

Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum.

22:1117 Ekim 2023

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI

Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar… Tarih size bu zülmü reva görenleri asla unutmayacak! Sivil Gazze halkının yaşam hakkına kast edecek kadar gözü dönüp hastane bombalayacak kadar zalimleşenlerin daima karşısındayız.

21:5717 Ekim 2023

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

Gazze’de tarif edilemez bir katliam ve resmen soykırım yaşanıyor. Bir hastaneyi vurmak dünyanın hiçbir yerinde akıl, vicdan ve insaniyetle bağdaşmaz. Uluslararası hukuk kurallarını bütün dünyanın gözleri önünde ihlal eden İsrail açıkça savaş suçu işlemektedir.

Gazze’de içlerinde çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin katledilmesine sessiz kalanlar; Filistinli kadın, çocuk ve yaşlıların yaşama hakkına dair konuşmayanlar bu insanlık suçunun yalnızca seyircisi değil aynı zamanda ortağıdır.

Filistin’e yönelik bu insanlık dışı saldırı ve kuşatma bir an evvel sona ermelidir. Türkiye çatışmaların bir an önce durması ve gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapmaya devam etmektedir.

22:1317 Ekim 2023

BAYKAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK BAYRAKTAR

Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın hastane bombalamak vahşettir, soykırımdır, en büyük insanlık suçudur. İsrail, işlediği vahşetle, on yıllardır sürdürdüğü zülumle karşımızdadır.Eşi görülmemiş bu insanlık suçunu göz ardı etmek, bu suça ortak olmaktır.İnsanlığın maşeri vicdanı ve tarih nezdinde muhakkak yargılanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir